Midroc Automation har länge tittat på ett antal möjliga förvärv och LKN har alltid varit med i diskussionerna då de har mer än 30 års erfarenhet av att jobba inom bilindustrin med att utveckla innovativa automationslösningar och även använder denna expertis inom andra industriella segment.

Jonas Bergmark, VD på Midroc Automation är mycket nöjd. ”Förvärvet av LKN är helt i linje med vår strategi att inom branscher där vi har ett stort verksamhetskunnande utnyttja vår projektförmåga för att ta totalansvar för multidisciplinära projekt. Kortare produktcykler, fler bilmodeller och intåget av elhybrider och rena elbilar innebär vidare att behovet av våra gemensamma lösningar kommer att öka under de kommande åren”.

”Genom affären ökar vi vår omsättning med ca  200 MSEK och den innebär även stora möjligheter för vidare expansion. Förvärvet gör att vi stärker vår kompetens med nya kollegor som, precis som övriga anställda hos oss, värdesätter en hög nivå av eget ansvar och har förmågan att jobba med utmanande toppnivåprojekt och intelligenta lösningar på komplexa kundutmaningar.  Det känns därför extra kul att vi nu kan räkna in LKN i Midroc-familjen och vi hoppas ha många framgångsrika och utvecklande år framför oss.” avslutar Jonas Bergmark

Björn Johansson, Avdelningschef på Midroc Automation i Karlstad är även han mycket nöjd. ”Våra lokala industrikunder satsar just nu stort på att automatisera och effektivisera sin produktion. För oss innebär förvärvet av LKN att vi får in ytterligare spetskompetens, vilket gör att vi än mer kan bidra till att stärka våra lokala industrikunders konkurrenskraft.”

Midroc Automation levererar industriella Automations och IT-lösningar och är en del av Midroc Europe som bedriver verksamhet inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Antalet medarbetare är 3600 och omsättningen 6,7 miljarder kronor.

För mer information kontakta:

Björn Johansson, Avdelningschef Karlstad

070 693 03 19

Midroc Automation
Lagergrens Gata 4
65214, Karlstad

+46 (0)10-470 76 56

bjorn.johansson@midroc.se

http://www.midrocautomation.se