Ännu en stor profilkund och ett starkt varumärke har gjort valet att byta till Askås e-handelsplattform. Det handlar om Efva Attling AB och planerad lansering av en helt ny webshop är i oktober.

– Det känns riktigt roligt att vi har fått Efva Attling som kund. Det är ett starkt varumärke och ett spännande och expansivt företag, säger Jonas Askås, vd för Askås I&R.

Smyckesdesignern och konstnären Efva Attling har sedan hon startade sin affärsverksamhet för snart 20 år sedan ständigt expanderat och utvecklat sitt sätt att arbeta. Nu har företaget tagit beslutet att Askås I&R är rätt partner för att skapa fortsatt tillväxt när det handlar om företagets e-handel.

Petra Dranger Jendermyr är Marketing Director på Efva Attling och hon ger flera förklaringar till bytet av plattform. 

– Askås känns som en perfekt partner för ett företag i vår storlek. Det finns många duktiga aktörer att välja mellan, men Askås passade bäst just nu då vi vill utveckla e-handeln lika mycket i B2C som B2B, säger hon.

Responsiv   
En helt responsiv design och funktionalitet är en annan faktor som spelade in när beslutet togs att skifta till Askås tidigare i vår.

– Vår nuvarande e-handel är inte fullt responsiv,  vilket känns som en självklarhet idag. Vi ser att det finns stora utvecklingsmöjligheter för e-handeln och vi vill sudda ut gränsen mellan försäljning i butik och online för att kunna ge bästa tänkbara service till våra kunder, säger Petra Dranger Jendermyr.

Rekrytering
Jonas Askås är vd i det Värmlandsbaserade företaget Askås som utvecklat och förfinat sin e-handelsplattform sedan 1997. Att en aktör och ett varumärke med en sådan lyskraft som Efva Attling har valt Askås i sin fortsatta satsning är såklart positivt, anser han.

– Visst är det så. Det blir verkligt spännande att få vara med att lyfta deras e-handel till en ny nivå. Samtidigt innebär det här att vårt behov av att stärka oss själva ökar. Vi får mer att göra och vi behöver därmed rekrytera mer personal, säger Jonas Askås.

Skincity lanseras
Redan tidigare i år så tog en annan stor kund ett liknande beslut som det som Attling nu har gjort. Skincity, som nyligen utsågs till Årets e-handel på Retail Awards 2016, valde Askås för att kunna lyfta sin e-handel till en ny nivå. Arbetet med att ta fram en helt ny web-butik till Skincity är snart avslutat och inom kort så ska resultatet bli synligt för företagets kunder.

– Det känns riktigt bra och det har gjorts ett stort arbete. Skincitys kunder kommer inte minst märka av en bättre funktion mobilt och det är viktigt då mobiltelefonerna står för ungefär hälften av all trafik i dag, säger Jonas Askås.

Foto: Efva Attling AB

Om Askås I&R

Företaget etablerades 1997 och sedan dess så har navet i verksamheten varit den mångsidiga e-handelsplattformen som ständigt är i utveckling. Askås har huvudkontor i Säffle i Värmland. Personalstyrkan uppgår i dag till 35 personer. Utvecklare, designers, säljteam och administration med mera.

Om Efva Attling AB

Efva Attling AB öppnade sin första butik i Stockholm 2001. Idag finns det butiker även i Helsingfors, Göteborg, Malmö, Oslo och New York. Företaget är etablerat i fler än tio länder, med åtta konceptbutiker och 200 återförsäljare.

För ytterligare information

Jonas Askås, VD
jonas.askas@askas.se
0533-69 16 00, 070-60 60 890

Askås
Järnvägsgatan 11
66122, Säffle

+46 (0)533 69 16 00

info@askas.se

https://www.askas.se/